Friday, March 18, 2011

seruan mimpi (ngeri)

          x tau macam mana boleh dapat nightmare pasal benda ni. lebih tido? cuak exam? adoiiiyaiiiiiii.. setting tempat kat rumah kampung yong peng. setting watak: 2 orang lelaki, Me and lagi sorang perempuan, 2 pasang selipar lelaki, seorang flashback perempuan, n seorang perempuan mention name je haha.
          lelaki A (dalam mimpi) suka kat aku (sampai peringkat bahaya), time tu kan dah kat rumah kampung aku, pastu dia & lagi 1 lelaki B & padhe tu pun entah kenape ade kat rumah kampung aku gak. lelaki A confess, tapi aku cakap NO sebab aku memang x suke die macam tu, pastu die macam gila.. bongkar2 kad2 aku cari aku suke sape lak. scary okkkkkkkkkkkkkkk. then angin kuat, dah nak hujan, aku lari keluar belakang rumah nak angkat kain.. dalam nak angkat2 tu aku still rase cuak haram sebab lelaki A tu tengah tengok dari dalam rumah. pastu aku x cukup tangan, so aku tinggal sikit baju b.ha kat luar, nak bawak 1 trip dulu masuk, then lepas masuk, lelaki A tu tunggu dekat bahagian rumah dapur lak, die macam marah2 apasal aku masuk lalu pintu situ, kan dah susah nak tutup balik, die membebel2. aku bengang ah balik.. dah la rumah aku, die menyibuk, dah kena reject pun menyemak lagi. then ade kat situ gak, lelaki B, tengah rajin2 tolong something kat dapur (basuh pinggan maybe). aku letak kain trip 1 tu, passing kat padhe, then basuh kaki sikit sebab kotor, pastu padhe cakap "eh yah ni macam dah sampai masa je.. x lame lagi ah ni (untuk kahwin)", dah nampak something kat kaki..aku pon x tau nampak ape. pastu aku rase lelaki A macam tengah buat muke bengang gile tengok perbualan tu, tapi aku try gile2 ah x buat eyecontact dengan die, then ter-eyecontact dengan lelaki B pulak. pastu masuk name pesah pulak..padhe cakap pesah nak buat masak2 celebrate sape nak kahwin2 ni. aku try buat muke selamba jalan keluar balik nak siapkan habis angkat baju. time pilih selipar nak keluar tu, x tau kenape ade selipar lelaki G n lelaki F kat depan pintu tu. lelaki A tengah buat muke marah2 lagi, then aku sengaja pilih selipar lelaki F. time tu aku teringat fish kata kalau dengan ex or x nak bagi harapan memang kena jahat sikit dengan orang tu.. keluar2 hujan dah lebat gile, angin kuat, baju dah basah. pastu aku bengang pulak, marah kat lelaki A sebab die ah aku kelam kabut tadi x sempat angkat habis. pastu mimpi stop. bangun terkejut, buat coffee, sambung study.
          ape benda aku mimpi ngeri pasal benda nih?? aku rase aku tau ah kenape certain parts ade, tapi jalan cerita die x boleh blahh. before tidur aku memang ade dengar/nampak pasal lelaki A, lelaki B, lelaki F, padhe, pesah, fish. macam mane tah die boleh sambung2 watak jadi plot macam ni. the heck betul drama dalam mimpi.
p/s: ni mimpi bengong2 je kan? serius scary, walaupun xde hantu ke monster ke dalam mimpi ni. haha subconscious aku bajet hot lolol (dah la orang kata kalau mimpi, biasanya terbalik? so sebenarnya, budak A tu benci gila ah kat aku, aku lama lagi before sampai seru, and aku sebenanrnya malas angkat baju hahah)

4 comments:

cc said...

ala bukan mimpi kena patuk ular pun (mimpi kena patuk ular tu tandanya ada org nak masuk meminang)

aku tak paham langsung drama dlm mimpi ko ni. dah la bnyk watak yg tak diperlukan, mbazir production cost je LOL!

Dr.Senbe said...

hahahh tu a pasal. banyak sangat watak2 sampingan. tu lah before tidur gi check FB..memang ah sume keluar =p

wawamagic said...

@ yah: dia bongkar2 kad tu ada jmpe kad shishio dr aku x? ha3

@ cikna: i agree wit ur 2nd statement ha3

Dr.Senbe said...

x prsn..ade kot haha
yg aku nmpk bnyk postcard/greeting cards kosong je yg die smpt bongkar2 pstu aku marah die suruh stop dh

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...