Thursday, September 15, 2011

Since Then.

a lot of changes i experienced since then. culture shock, lifestyle shock, and of course heat shock.

banyak la benda yang lain; ada yang better, and ada yang x best. yang bestnya dapat lepak-lepak dok rumah dekat dengan family, main dengan anak-anak sedara (yang ramai tu), and perabih beras mak haha.. yang x best nya kat sana kita rasa macam orang dewasa, lagi-lagi bila dah senior.. rasa macam yang paling dewasa la. pastu balik sini jadi anak bongsu yang ada ramai elder-elder atas gua pulak.

lagi yang x best bila 'patah kaki'. kat sana ada kereta (walaupun share and kadang-kadang kereta lesappp je kann kehkeh), tapi still ada kereta sendiri. nak gi mana-mana, bila-bila, dengan siapa-siapa, no hal lah. kat sini belum ada kereta sendiri lagi.. (ye lah orang menganggur, x dak elaun belajar dah, mana nak mampu lagi) ada kereta abah pun manual. hadeii mana la aku reti. aku auto only wokehh

lagi yang paling x best, dulu duduk dekat-dekat berjiran tetangga je semua. nak jumpa jalan kaki je boleh. nak ajak keluar bagi 5 minutes notice pun boleh. la ni, 24-hour notice pun x sure jadi. memangla kawan kat malaysia pun ramai jugak, tapi x ramai yang duduk dekat-dekat and bukan selalu matching free time pun.

sekarang ni aku nak spend masa catching up dengan kawan-kawan lama balik, and hang out dengan kawan-kawan in general. tapi x ada mobility (e.g. transportation / kereta auto yang aku boleh hantam) so susah nak gerak-gerak jumpa kawan sana sini. nak ada kereta kena kerja dulu, baru boleh dapat duit beli. nanti dah kerja x ada banyak masa free pulak. hahahh cacatt

any orang kaya berjuta million billion luar sana sedekah fund bagi aku bumming sambil berjalan-jalan please

3 comments:

UMAH said...

haha!! bru ckp2 dgn keena smlm ttg status penanaman anggur ko..yeah! ak bleh bwk manual [walaupun x cukup cekap].. huhuhu.. mai2, sapa kaya sapot kwn sy dtg rusia utk tgk aurora! :)

wawamagic said...

dude jom jalan naik beca dgn aku

Dr.Senbe said...

ko dh de lesen msia ke man? aku kt kl skrg jmput aku braye rmh ko ah haha tapi souvenirs ko aku tinggal kat yong peng ah

nek beca no hal, tp ko la kayuh wa. aku mne reti bwk beskal kehkeh

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...