Friday, May 06, 2011

emo entry #2

the effffffff. aku yg buat kerja tu, x percaya pulak. ok maybe salah soalan ke whatever, tapi details die btol kan. aku x tidur malam, bersengkang mata, hantuk2 kepala, ketuk2 laptop buat benda alah tu, sdp2 je kata tu bukan kerja aku. salah ke aku rasa offended bila org ckp tu bkn kerja aku? aku penat2 buat, x dapat credit? aku try explain kenapa x logik cakap tu bukan hak aku, bagi bukti aku buat kerja tu betul2, ko marah pulak kenapa? yg ko takut2kan aku before ni, tu bs je ke, so bila aku respond dkt org lain yg trlibat, ko marah? takut nmpk ko bs? aku appreciate ko try tolong aku, tapi kenapa mcm nk sorok2kan sgt benda2? aku nk berurusan direct dgn org, ko kata makin menyusahkan pulak. salah ke aku nk backup diri sendiri? aku dh email elok2 merendah diri mintak maaf, dah tulis ape aku nk buat after ni, ko pergi balas dgn cuka. makin takut2kan, tambah salah-silap aku, bagitau lah kat semua orang. kalau dah tau kau yg nak uruskan, x nak aku masuk campur, senyap2 je lah, ataupun suruh pihak lagi satu tu ckp sendiri dgn aku. lepas ko maki2 aku, x de pulak suruh aku duduk diam jangan masuk campur ni hal org besar. biar org bsr yg negotiate. org mane x nk bela diri sendiri bila kena hempuk? bila aku tulis dgn nada passive n submissive, ko makin ketuk apahal. aku dh buat deal dgn org tu. kenapa ko nak kena tambah2 lagi? x paham btul lah. ayat ko tu buat aku rase defensive, faham? so in defence for myself, aku respond lah. cuba cakap org lain yg cakap aku ini itu, tapi ko akan cuba bantu aku, baru lah aku akan paham intention ko, ooh ko nk tolong backup aku rupenye. ni tak, gaya ko ckp, mcm ko yg gila2 nk jatuhkn aku. hadeiii. dah la ni first time aku kena tuduh benda alah ni. record aku bersih suci ok. dapat teruk mana pun before ni, xde nye aku nk tiru2. i get what i worked for. aku x suke curi2 hak org lain. kalau aku x buat, aku ckp aku x buat. ye mungkin ko penat kerja smpai malam2 cmni, tapi x pyh la nk maki hamun aku pulak. aku dh ckp sori dh tadi, dah nak setel dah tadi, dah nak concentrate on the deal dah tadi. KENAPA. KAU BALAS DGN CUKA BALIK. KENAPA.
org berbudi, kita berbahasa.
aku berbahasa, kenapa kau mencuka?

1 comment:

wawamagic said...

ckp je dgn dia, "karma does exist"

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...