Saturday, February 19, 2011

told 'ya.. [Prologue to EuroTrip Drama]

          aku dah kate dah aku ni bernasib baik. aku nak tunggu lame2 baru nak beli tiket flight, ko(rang?) bising2 cakap ridiculous lah ape lah, naik twitter ye? nanti ko aku kutuk ko banyak2 kat twitter aku pulak..kat blog dah x terkire dah banyaknye hahahh. then x percaye pulak tu aku cakap aku pergi, aku pergi lah. ape masalahnye belikan semua tiket2/pas2 tu untuk semua orang terus? bukan aku nak keling back-off dari plan tu pon.
          sebab orang2 ni pon dah pressure sangat, aku pon OK, aku beli sekarang. puas hati? aku tgh tunggu funds dari akak aku bagi duit kitorang bisnes2 before ni sebenarnye..kalo boleh x nak la pinjam dekat seriboo dari bell. lepas tu sampai hari terbang, hambik ko flights semue banyak delayed, cancelled sebab snow. diorang time tu dah 'terlepas' kat NY, aku masih selamat kat Nashville, alhamdulillah. pening sikit sebab kena cari alternative plans sorang2, tapi xpe i'll manage it somehow. dorang stay sekejap kat NY, jln2, aku lepak sini lagi, kerja tambah duit hahahaha. dekat NY kena tukar2 flight, book hotel, taxi fares, tiket subway semua pakai duit lagi.. last2 aku cancel jugak tiket flight yang beli sebab diorang dulu tu, lepas tu kena beli tiket lain yang terus ke Paris pulak. same je kalau aku beli last2 minute.
          mule2 aku ingat rugi jugak belik lambat2 sebab dorang beli tiket 830(?..lbih kurang lah), aku beli 940..110 hinggit (usd sbnrnye) rugi. tapi lepas kira2 balik, dorang kena bayar tempat2 kat NY tu sorang $80 kot, so dorang belanje sekarang 910, aku 940. lepas tu dari London-Paris, dorang naik bas ekspres, 40pounds..lbih kurang 70usd kot. now dorang: 980, aku:940. tapi cuak time ni sebab cancel ticket flight biasenye x dapat full refund.. ade cancellation fee 200-300usd. so nanti aku rugi lah 200 kan. tapi aku bantai je beli jugak tiket baru, sebab kalau x memang x sempatlah nak catch up dengan plan. so beli tiket baru 900usd. gila kan, dorang:980, aku:1840. 2 kali ganda hambik ko. aku file refund request, letak ayat cam bagus je.. putar belit policy die sikit, lepas tu doa je lah banyak2 dapat full refund. and what do you know, dapat!! (dapat2 tu je, terus aku syukur gila2 ah, mati aku kalo x hutang beriban kat bell hihi) so sekarang dorang:980, aku:900. yuhuu =Dvv LAGI, aku mintak refund untuk tiket bas London-Paris, dapat ah 75% refund, 50usd. (mule2 dorang nak bagi 25%-50% refund je, aku cakap mane boleh! aku dah try contact dorang separuh mati untuk cancel tiket, dorang yang x angkat telefon, aku nak full refund! tapi memang x ade full refund; dalam policy dorang, paling banyak 75%) so NOW dorang:980, aku:850. keke. (muke bangge)
          ye, aku memang nampak macam ni..nampak macam x boleh percaye sangat kan, x nampak independent. tapi bile dah sorang2 tu, campak jelah kat mane2 pon, aku hidup je. thanks for your concerns and unwanted worries anyway. unfortunately for you, i'll live.

p/s: serius aku mungkin berdarah diraja. ade dolat duh..either bapak aku keturunan sultan ke parameswara ke (darah jawa dah ade dah keke) atau mak aku keturunan puteri hang li po.. maharaja cina datang berlayar ke haha

2 comments:

cc said...

keturunan kita mmg something, sapa buat jalan @ hasad dengki ada balasan :p

dongeng semata2

aku tak sabar nak pegi LA! yahuuu!

Nor Hidayah said...

btol.. 1 tiket train yg drg beli without yah tu last2 cancelled sbb ade rusuhan, so last2 ktrg kne naik bas, duduk same2 gak

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...